7 juni 2023

Laatste kans subsidie zoetwatermaatregelen

Door verzilting en verdroging staat de zoetwaterbeschikbaarheid onder druk. Om ervoor te zorgen dat boeren over voldoende zoet water blijven beschikken, heeft gemeente Schouwen-Duiveland een regeling opgezet met vouchers voor agrariërs die hun bedrijfsvoering willen innoveren met zoetwateroplossingen. De innovatievouchers kunnen nog tot en met 30 juni worden aangevraagd.

De regeling is bestemd voor agrariërs op Schouwen-Duiveland die samen of individueel aan de slag willen met zoetwateroplossingen voor hun bedrijf. De voucherregeling heeft een vliegwieleffect. Steeds meer agrariërs gaan aan de slag met zoetwatermaatregelen op het bedrijf. Ze mogen daarbij de vouchers inzetten voor het inkopen van kennis, doen van onderzoek, kleinschalige investeringen of voor het opschalen van bewezen technieken.

30 juni loopt de regeling af. Dus nu is de laatste kans!

Agrariërs kunnen een voucher aanvragen voor een subsidiebijdrage tot 50% met een maximale bijdrage van €150.000. Op de nieuwe inspiratiepagina kunnen agrariërs ideeën opdoen door te lezen over voorbeelden van zoetwateroplossingen waarvoor andere agrariërs al vouchers hebben aangevraagd.

Meer weten

Dit project is een onderdeel van de Broedplaats Zoet Water Schouwen-Duiveland. Het is mogelijk gemaakt met steun van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland Zuidwestelijke Delta en een subsidie van de Provincie Zeeland.

Voor inhoudelijke vragen of hulp bij het doen van de aanvraag, neem contact op met Michel Carol (michel@add-vision.nl of 06-57889857).

Klik hier voor meer informatie over de regeling op de website van Living Lab Schouwen-Duiveland.

Of bezoek de inspiratiepagina.